Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.09.2019

Amazon koopt Belgische coproductie na Toronto-lofzangen

door Vertigo

Amazon Studios kocht de rechten op de langspeelfilm Sound of Metal op het Toronto International Film Festival. Sound of Metal is de debuutfilm van regisseur Darius Marder, die eerder coscenarist was voor The Place Beyond the Pines (2012) van Derek Cianfrance. Marder’s eerder werk, een documentaire getiteld Loot, won in 2008 Best Documentary Feature op het Los Angeles Film Festival.

Dit is reeds de zesde Amerikaanse film voor het Belgische productiehuis Caviar in LA. “Ik ben heel blij om met het hele team van Ted Hope en Julie Rapaport bij Amazon deze prachtige film in de Amerikaanse markt te zetten,” vertelt Bert Hamelinck, CEO van Caviar opgetogen. “Zij hebben met Cold War en Beautiful Boy bewezen dat ze kleine films kunnen laten opvallen en ook awards kunnen winnen. Dit is een grote stap voor Caviar.”

Sound of Metal gaat over de ex-verslaafde noise metal drummer Ruben (Riz Ahmed). Wanneer hij onverwacht zijn gehoor verliest terwijl hij samen met vriendin Lou (Olivia Cooke) op tournee is, staat zijn leven plots op zijn kop en vervalt hij in oude gewoontes. In een huis voor dove verslaafden staat Ruben voor de keuze tussen een leven in deze nieuwe dovengemeenschap en het leven van geluid dat hij achter zich liet.

De film werd positief onthaald door de pers. Zo noemt Rolling Stone Ahmeds vertolking intiem en episch.

Ook Variety prijst Ahmed en spreekt over een meesterlijke acteerprestatie.

IndieWire beschrijft het gebruik van geluid in de film als het beste in jaren.

Volgens The Hollywood Reporter is Sound of Metal een gegarandeerde arthousehit dankzij Ahmed en het zelfzekere script.

Tot slot schrijft ScreenDaily dat de film de mogelijkheden van cinema ten volle benut.