Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

10.01.2018

All the Money in the World veroorzaakt opnieuw controverse

door Vertigo

Nadat Ridley Scott besloot om de aangebrande Kevin Spacey in All the Money in the World te vervangen door Christopher Plummer, werden er reshoots ingepland. Daarvoor werden ook hoofdacteurs Mark Wahlberg en Michelle Williams opnieuw opgetrommeld.

Nu blijkt dat Wahlberg veel meer verdiende tijdens die reshoots dan Williams. De acteur zou maar liefst 2 miljoen dollar hebben gekregen voor tien draaidagen. Williams verdiende daarentegen maar 80 dollar per dag. Nadat Jessica Chastain over die loonkloof tweette, ontstond er op sociale media een ware hetze.

Eerder hadden de producenten van de film nochtans gezegd dat beiden slechts een bescheiden salaris kregen voor de reshoots. Volgens Scott hadden Wahlberg en Williams er zelfs gratis aan gewerkt.

Williams vertelde in een eerder interview dat ze Scott dolgraag wilde helpen: “Ik was bereid mijn salaris en mijn vakantie op te offeren om de film te redden. Ik vond het een moedige keuze van Ridley. Hij is geweldig, ik zou alles voor hem doen.”

Wahlberg stelde blijkbaar hogere eisen. Het budget voor de reshoots bedroeg 10 miljoen dollar, daarvan zou dus 20% naar het loon van de acteur zijn gegaan. Wahlberg staat bekend om zijn hoge looneisen. Eerder verliet regisseur J.C. Chandor daarom Deepwater Horizon tijdens de preproductieperiode.

Bron: IndieWire