Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.04.2016

Alien-schoen enkel verkrijgbaar in mannenmaten

door Steven Tuffin

Het sportschoenenbedrijf Reebok kwam naar aanleiding van Alien Day, de pas in het leven geroepen feestdag ter van de scifi-franchise, op de proppen met de Alien Stomper. Dat model was gebaseerd op het schoeisel dat heldin Ripley op een bepaald moment in Aliens draagt. Wat een pr-droom had moeten worden, veranderde echter al snel in een ware nachtmerrie.

De Amerikaanse filmsite Birth. Movies. Death. meldde immers al snel dat de schoen niet in vrouwenmaten verkrijgbaar was. Een medewerkster van Elijah Woods filmbedrijf SpectreVision had geprobeerd een paar online te bestellen, maar zag dat er enkel keuze voor mannen was.

Dit is een zoveelste slag in het gezicht van vrouwen die houden van genrecinema. Het is een feit dat filmgerelateerde merchandise – en dan vooral die van scifi- en horrorfilms – vooral gericht is op het mannelijke publiek, wat natuurlijk complete flauwekul is. Meest ironische weetje: Ripley-actrice Sigourney Weaver zou ondanks haar grote gestalte ook geen Alien Stompers kunnen dragen.

Bron: Birth. Movie. Death.

@Waanzinema