Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

04.09.2020

Alexander Payne reageert op Rose McGowans beschuldigingen van seksueel misbruik

door Vertigo

Rose McGowan tweette onlangs dat ze door Sideways– en The Descendants-regisseur Alexander Payne seksueel werd misbruikt toen ze amper vijftien jaar was, maar in een column voor de entertainmentnieuwssite Deadline ontkent Payne de beschuldigingen.

Volgens Payne hebben hij en McGowan een goede band en bewondert hij haar activisme en rol in de #MeToo-beweging. Hij voegt er echter aan toe dat hij haar nooit heeft ontmoet toen ze vijftien was.

Op dat moment was hij namelijk een filmstudent en dus weerlegt hij ook de aantijgingen dat hij McGowan een softpornofilm liet zien die hij zou geregisseerd hebben voor de Amerikaanse betaalzender Showtime.

“Dat is onmogelijk omdat ik op professioneel vlak nog niets had geregisseerd, nooit voor Showtime heb gewerkt en nog nooit iets onder een andere naam heb gemaakt,” schrijft Payne.

De regisseur geeft toe dat hij McGowan leerde kennen in 1991 toen ze auditie deed voor My Secret Moments, een onderdeel van de Playboy-film Inside Out.

Payne schrijft dat McGowan de rol niet kreeg, maar een briefje achterliet om haar te bellen. “Ik had geen reden om mij af te vragen hoe oud ze was, aangezien er voor de rol waar ze auditie voor deed een meerderjarige actrice werd gevraagd.”

“We zijn een paar keer uitgegaan en zijn jarenlang bevriend gebleven,” vervolgt hij. “Ik kan foutieve uitspraken over gebeurtenissen van negenentwintig jaar geleden niet zomaar laten voorbijgaan, maar ik blijf Rose het beste toewensen.”

McGowan reageert razend. “Fuck hem en zijn leugens,” zegt ze. “Ik heb hem gezegd dat hij de feiten moest toegeven en zijn excuses moest aanbieden. Dat heeft hij niet gedaan.”

“Ik heb ook gezegd dat ik hem niet wilde kapotmaken, maar nu wil ik dat wel,” vervolgt ze. “Waarom liegen deze mannen altijd? Vanaf nu is het mijn missie om de waarheid aan het licht te brengen. Ik ben niet zijn enige slachtoffer.”

Bron: Deadline, Variety

Lees meer over: