Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.03.2022

Alec Baldwin wilde koste wat kost Rust afwerken nadat hij cameravrouw neerschoot

door Vertigo

Alec Baldwin heeft geprobeerd een deal te sluiten met de weduwnaar van Halyna Hutchins, de director of photography die hij neerschoot op set van Rust. De acteur stelde voor om de western af te werken zodat Hutchins’ man en zoontje zowel verzekeringsgeld als mogelijke winsten zouden kunnen krijgen.

Dit nieuws werd onthuld tijdens een van de vele rechtszaken in het kielzog van het dodelijke ongeval. Baldwin doet een van zijn coproducenten een proces aan om op die manier niet zelf op te moeten draaien voor zijn gerechtelijke kosten.

“Niemand had zin om Rust af te werken,’ valt in een statement te lezen. “Het was pas na een enorme push van Baldwin dat de belangrijkste acteurs en de regisseur – die gewond was geraakt bij het incident – overtuigd raakten dat het afwerken van de film een eerbetoon aan de overleden cameravrouw zou zijn.’

Daarnaast raakte bekend dat er twee gesprekken tussen Baldwin en de weduwnaar plaatshadden, waarbij het eerste positief verliep en het tweede al veel stroever. Nadien sprak de man zich ook publiekelijk uit tegen Baldwin en deed hij de acteur een proces aan.

De advocaat van de weduwnaar heeft ondertussen gereageerd met de boodschap dat Baldwin andermaal zijn handen in onschuld wast en dat het schandalig is dat het nu lijkt alsof zijn cliënt de schuld draagt van de verdere productieproblemen.

Bron: Variety