Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.10.2021

Alec Baldwin schiet per ongeluk cameravrouw dood op filmset

door Vertigo

Hoofdrolspeler en producent Alec Baldwin heeft op de set van de western Rust in de Amerikaanse staat New Mexico per ongeluk director of photography Halyna Hutchins doodgeschoten met een pistool dat als rekwisiet diende.

Baldwin raakte ook regisseur Joel Souza, die werd afgevoerd naar een nabij gelegen hospitaal in de stad Santa Fe, waar hij werd verzorgd. Hutchins werd ook naar een ziekenhuis overgebracht, waar ze overleed.

“Alec Baldwin werd ondervraagd door de rechercheurs en vrijgelaten,” zegt een medewerker van het Santa Fe Sheriff’s Department. “Er werd niemand gearresteerd en er werd geen klacht ingediend.”

Volgens Juan Rios, een woordvoerder van het Santa Fe Sherrif’s Office, vond het incident plaats tijdens de repetities of opnames van een scène. “We proberen nu te achterhalen welk type projectiel er in het pistool werd gebruikt,” zegt hij.

Halyna’s dood wordt betreurd door de International Cinematographers Guild. “Het is voorlopig onduidelijk wat er precies is gebeurd, maar we proberen meer te weten te komen en we steunen het onderzoek naar dit tragische voorval honderd procent,” zegt de vakbond in een statement.

Bron: IndieWire

Lees meer over: