Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.12.2020

Al Pacino prijst nieuwe The Godfather: Part III-versie

door Vertigo

In tegenstelling tot de bioscoopversie begint Francis Ford Coppola’s nieuwe versie van The Godfather Part III met de scène waarin Michael Corleone (Al Pacino) een zakendeal sluit met aartsbisschop Gilday, het hoofd van de Vaticaanse bank.

Daardoor vond Pacino de film meteen beter dan het origineel. “Ik zag de openingsscène en slaakte meteen een zucht van verlichting,” zegt hij.

Volgens Pacino maakt de scène meteen duidelijk dat Michael zich nooit goed heeft gevoeld bij de criminele activiteiten van zijn familie. “Ondanks zijn natuurlijke talent voor zaken en manipulatie, zag hij zichzelf niet als een stereotiepe gangster,” zegt de acteur.

“In The Godfather Part III had hij een kans om zijn ziel te redden door samen te werken met de kerk en om zijn familie respectabel te maken,” vervolgt hij.

“Daarna wordt hij echter voortdurend gedwarsboomd, zelfs wanneer hij de moord op zijn broer Fredo opbiecht aan de kardinaal die de nieuwe paus zou worden,” voegt hij eraan toe.

Pacino somt op hoe Michael vervolgens een diabetesaanval krijgt nadat blijkt dat hij door het Vaticaan werd verraden en hoe hij zijn dochter Mary verliest.

The Godfather Part III had tragische ondertonen, maar de moord is werkelijk operatesk,” zegt Pacino. “Ze werd het slachtoffer van het misdaadmilieu waar hij deel van uitmaakte. Achteraf is Michael een gebroken man.”

Bron: The Playlist