Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.03.2016

Al meer dan 100.000 bezoekers voor Achter de wolken

door Jimmy Van der Velde

Vandaag werd de kaap van 100.000 bezoekers overschreden voor Achter de Wolken, het langspeelfilmdebuut van Cecilia Verheyden met Chris Lomme en Jo De Meyere in de hoofdrollen.

Bij een recente vertoning in Kinepolis Gent werd Ellen Brackx, een 22-jarige jongedame uit Kortemark, uit het publiek gehaald. Zij is enorm grote fan van Chris Lomme en had op Facebook gezien dat zij en Jo De Meyere vandaag aanwezig zouden zijn. Alvorens de film van start ging, twijfelde ze dan ook niet om in de inkomhal alvast spontaan aan Chris te vragen of ze een selfie met haar mocht nemen. Een paar minuten later werd Brackx dan nietsvermoedend als symbolische 100.000e bezoeker uit haar bioscoopzetel geroepen, werd ze door Chris, Jo en Cecilia Verheyden in de bloemetjes gezet en kreeg ze een 100 Days Card van Kinepolis cadeau.

Voor de 100.000 bezoekers kregen de acteurs en regisseur Cecilia Verheyden op hun beurt de Gouden Award overhandigd. De Gouden, Platina en Diamanten Award (voor respectievelijk 100.000, 200.000 en 400.000 bezoekers) werd voor Vlaamse filmproducties in het leven geroepen door de vzw Les Films du Bord de Mer (Filmfestival Oostende) met de steun van het VAF/Filmfonds.

Achter de Wolken gaat vandaag zijn zesde programmatieweek in en loopt sinds de release nog steeds in alle zalen waar hij startte op 10 februari. De film kent dan ook een zeer positieve mond-tot-mondreclame en het is duidelijk dat de film een zeer mooie en complementaire aanvulling betekent in het het bioscoopaanbod voor een – iets ouder – publiek dat doorgaans minder snel zijn weg vindt naar de bioscoop.

Chris Lomme en Jo De Meyere, twee iconen uit de televisie-, film- en theaterwereld vertolken de hoofdrollen. Naast hen speelt Katelijne Verbeke de dochter, en Charlotte De Bruyne de kleindochter van Chris Lomme. Achter de Wolken is het filmdebuut van de jonge cineaste Cecilia Verheyden, het scenario is van de hand van Michael De Cock.

Bron: KFD