Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.11.2016

Ain’t Them Bodies Saints-regisseur verdedigt Warcraft

door Vertigo

De videogame-adaptatie Warcraft mag dan wel een kassucces geweest zijn (in China), de film van regisseur Duncan Jones werd door recensenten wereldwijd lauw onthaald. Ain’t Them Bodies Saints– en Pete’s Dragon-regisseur David Lowery springt nu in de bres voor zijn collega en roept filmfans op de blockbuster alsnog een kans te geven.

Lowery geeft toe dat de film niet altijd even geslaagd is, maar stelt dat er ook heel wat goede aspecten aan zijn. Vooral de visuele effecten, de onvoorspelbaarheid van het verhaal en het universum dat regisseur Jones ontwikkelde springen in het oog.

Hij beschrijft een sterfscène uit de film die heel snel melig en clichématig had kunnen uitdraaien, maar die door Jones’ regie zeer subtiel en realistisch aanvoelt. Lowery vindt dan ook dat Jones ondanks de vernietigende kritieken die hij heeft moeten verdragen toch trots mag zijn op zijn werk.

De regisseur is er zelfs van overtuigd dat de legendarische recensent Roger Ebert Warcraft bewonderd zou hebben. Ebert was een liefhebber van films waarin kleurrijke, imaginaire werelden geschapen werden en die computereffecten tot het uiterste dreven. Als we Lowery mogen geloven zou Ebert de film verbazingwekkend genoemd hebben.

Bron: The Playlist