Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

31.07.2020

Adil en Bilall lanceren wedstrijd voor jonge filmmakers

door Vertigo

Adil El Arbi en Bilall Fallah lanceren samen met Point of U, een nieuw festival voor jonge filmmakers, een wedstrijd waarbij ze op zoek gaan naar het creatief talent van morgen. Zo willen ze jonge verhalenvertellers aansporen om de wereld te tonen door hun ogen.

“Je ziet jongeren vandaag de dag enorm coole filmpjes maken met hun smartphone,” zeggen Adil en Bilall. “Je hoeft YouTube maar op te zetten en je wordt al meteen geïnspireerd.”

“Een dure camera is geen must meer om een film te maken. Zelfs enkele grote regisseurs maken films met hun smartphone. We gaan op zoek naar mensen die een verhaal te vertellen hebben en die er met passie en een enorme work drive willen invliegen.”

Adil en Bilall zullen twintig jongeren selecteren die op 16 en 23 augustus een reeks workshops rond scriptontwikkeling, styling en meer mogen volgen in de De Studio te Antwerpen waarbij ze uitgedaagd worden om hun creatieve grenzen op te zoeken en te verruimen.

Op 30 augustus worden alle digitale verhalen voorgesteld en beoordeeld door een jury van experts onder leiding van Adil en Bilall. De andere juryleden zijn Hakim Chatar, Bab Buelens en Yassine Atari. Bij alle evenementen gelden de huidige coronamaatregelen.

Nadien zullen de beste verhalen voor het publiek worden vertoond op alle kanalen van De Studio, castingbureau Hakuna en Point of U. Op het einde krijgt de winnaar een smartphone en de kans om met een productieteam van Universal Music een videoclip te maken.

Inschrijven kan tot en met 12 augustus door te mailen naar [email protected] met als onderwerp ‘I want to share my Point of U’. Stel jezelf voor in een korte video en voeg ook je portfolio toe. Op 14 augustus wordt onthuld wie geselecteerd is voor de workshops.