Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.08.2020

Adil El Arbi haalt warme herinneringen op aan overleden Black Panther-ster Chadwick Boseman

door Vertigo

Na een laatste groet op Instagram heeft Adil El Arbi uitgebreid gereageerd op het overlijden van Chadwick Boseman aan darmkanker, een ziekte die hij vier jaar geheim hield.

El Arbi ontmoette Boseman in 2019 op een evenement en volgens de regisseur zag hij er toen al niet goed uit. “Bilall en ik dachten dat hij zich misschien aan het voorbereiden was op een filmrol,” zegt El Arbi aan VRT.

“Het was echt schrijnend om te zien hoe mager hij was,” vervolgt hij. “Toen we zagen dat er geen film op komst was, dachten we dat er inderdaad meer aan de hand was.”

In maart kregen Adil en Bilall een scenario van Boseman dat hij samen met hen wou ontwikkelen. “Hij was een grote fan van onze films Black en Bad Boys for Life,” zegt El Arbi. “Zelfs in die periode zag je dat hij nog altijd bezig wilde zijn met film.”

Verder zegt El Arbi dat Boseman dankzij het succes van Black Panther een inspiratiebron werd voor jonge zwarte acteurs en dat hij op zijn beurt geïnspireerd was door andere iconen als Will Smith en Denzel Washington.

“Hij was een sober en integer persoon,” voegt El Arbi er aan toe. “Dat herken je in de personages die hij heeft gespeeld, maar zo was hij ook werkelijk. En dat zorgde ervoor dat de hele wereld zich close voelde met hem.”

Bron: VRT

Lees meer over: