Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.03.2021

Adil El Arbi en Bilall Fallah geven update over duizelingwekkende dosis toekomstige projecten

door Vertigo

Adil El Arbi en Bilall Fallah regisseerden nog maar net een aantal afleveringen van Ms. Marvel in de VS of ze zijn al terug in België voor de voorbereidingen op Rebel, een muzikale film over een Marokkaanse tiener uit Molenbeek.

“De repetities zijn bezig,” zegt El Arbi in Het Nieuwsblad. “Mijn jongere broer Amir speelt een van de drie hoofdrollen. Het loopt goed, hij heeft vollen bak geoefend. Als corona niet in de weg loopt, draaien we vanaf midden april.”

Verder treden Adil en Bilall binnenkort op als juryvoorzitters en mentors van het Antwerpse filmfestival Point of U voor jonge regisseurs en vloggers, dat ondersteund wordt door Samsung.

“We selecteren eenentwintig talenten, die alles met een smartphone moeten doen. Back to basics, zoals wij vroeger,” zegt Fallah. De kandidaten krijgen hiervoor een Samsung Galaxy S21 ter beschikking.

“Ook onze generatie groeide op met YouTube,” vervolgt Fallah. “Alleen moesten wij spullen lenen op school of een camera huren als we eens genoeg geld hadden.”

Volgens Fallah hebben jongeren het tegenwoordig gemakkelijker: “Ze kunnen zelf experimenteren, oefenen en monteren. Straffe shit. Zeker als je het vergelijkt met onze gsm-filmpjes op sociale media. Maar daar doen Will Smith en Margot Robbie dan weer in mee.”

Adil en Bilall zitten niet stil en hebben ook nog Bad Boys– en Beverly Hills Cop-fourquels op hun planning staan. “Onze eerste scenario’s zijn klaar,” zegt El Arbi. “Welke we als eerste draaien, hangt af van Will Smith en Eddie Murphy.”

Daarnaast staan in België een sequel op Patser, een verfilming van Dirk Brackes Straks doet het geen pijn meer en een korte docu gepland.

“Ook die richting willen we uit,” zegt El Arbi. “Docu’s rond geschiedenis of misdaad, in de stijl van de true crime-verhalen op Netflix. Dat zien we als onze volgende stap.”

Op de vraag of de regisseurs niet te veel hooi op hun vork nemen, antwoordt El Arbi: “Zolang we jong zijn, houden we dat vol. En we hebben nooit anders gekend. Is het ene project bezig, dan liggen de volgende vijf al klaar.”

Door hun drukke agenda moesten Adil en Bilall de Netflix-serie Lupin afwijzen omdat ze met hun eigen Vlaamse serie Grond bezig waren.

“Dat wilden we niet laten vallen,” zegt El Arbi. “Tot ongeloof van ons Amerikaans team. En nu is Lupin een hit. Dat is effe vloeken, maar tegelijk ook niet.”

Grond en Ms. Marvel verschijnen beiden in het najaar van 2021, respectievelijk op Vier en Disney+. “Je zal zien: dan is het weer onze beurt,” zegt El Arbi.

Bron: Het Nieuwsblad