Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

05.08.2022

Adil & Bilall gesteund door bekende collega-regisseurs en Marvel-baas na schrappen Batgirl

door Vertigo

De beslissing om Batgirl niet uit te brengen, zindert na bij regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah. Andere regisseurs én Marvel-baas Kevin Feige bieden echter steun en toeverlaat. Dat blijkt uit twee berichten die El Arbi op zijn Instagram-account plaatst.

“Bedankt voor alle steunbetuigingen die we van overal ter wereld krijgen”, schijft hij in het eerste bericht. “Extra veel dank aan regisseurs Edgar Wright en James Gunn. Jullie bemoedigende woorden en ervaringen betekenen veel voor ons. Ze helpen ons door deze moeilijke periode.”

Met name Edgar Wright herkent zich wellicht in de teleurstelling van Adil & Bilall. Hij werkte acht jaar lang aan een Ant-Man-film, maar werd enkele maanden voor de opnames in 2014 aan de kant geschoven.

In zijn tweede bericht deelt Adil El Arbi een e-mail van Kevin Feige, de grote baas bij DC-concurrent Marvel. “Ik wilde jullie zeggen dat we in gedachten bij jullie zijn”, schrijf hij daarin. “Ik ben trots op het fantastische werk dat jullie doen, met name bij Ms. Marvel uiteraard. Ik kan niet wachten op jullie volgende project!”