Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.05.2021

Adil & Bilall begeleiden Brusselse jongeren bij het maken van online filmpjes

door Vertigo

Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben op 22 mei samen met vijftig Brusselse jongeren de aftrap gegeven van de Wajow Talent Factory, een reeks van tien workshops georganiseerd door vzw Hakuna Academy en Samsung over het maken van online filmpjes met een smartphone.

“In een stad als Brussel zit heel veel verborgen talent,” zegt El Arbi. “Toch krijgt niet iedereen altijd dezelfde mogelijkheden om zijn talenten te ontplooien.”

“We zijn dan ook blij dat we met dit project dat talent mee kunnen ontginnen en meer diversiteit kunnen brengen zowel voor als achter de camera,” vervolgt hij.

“Dat kan alleen maar een verrijking zijn voor de Belgische cinema,” voegt hij eraan toe. “We brengen zo nieuwe perspectieven naar het witte doek.”

De jongeren zullen onder begeleiding van filmfiguren zoals Adil, Bilall en hun Black-actrice Martha Da’ro stap voor stap leren hoe ze een online filmpje moeten maken: van het scenario en de opnames tot de montage en de distributie.

Wanneer de workshops achter de rug zijn, krijgen alle deelnemers een zomer lang de tijd om een eindwerk te maken. Dat moet een filmpje zijn van vijf minuten met een maatschappelijk relevante insteek.

De projecten worden beoordeeld door een jury, die geen winnaar zal aanduiden maar wel feedback zal geven. In oktober worden alle eindwerken aan het grote publiek voorgesteld.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par WAJOW! (@wajowtalentfactory)

Bron: Het Nieuwsblad

Lees meer over: