Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.01.2020

Adam Sandler lacht met critici én zijn Uncut Gems-regisseurs tijdens awardsspeech

door Vertigo

Adam Sandler heeft tijdens de awardsuitreiking van de New York Critics Circle de prijs voor Beste Regisseur overhandigd aan zijn Uncut Gems-regisseurs Josh en Benny Safdie. De acteur maakte van de gelegenheid gebruik om de critici op de korrel te nemen.

“Ik weet wat jullie allemaal over mij gezegd hebben door de jaren heen,” zei Sandler. “Dat is oké. Ik heb twee woorden voor jullie ‘You’re mean!'”

Vervolgens stak hij ook de draak met de Safdie-broers. “Weet je hoe je hen uit elkaar kunt houden?” vroeg hij. “Josh ziet er uit als een knettergekke joodse student die je zou kunnen neerschieten en Benny als een vriendelijke tandarts die je zou kunnen neerschieten.”

“Ze hebben echter ook gelijkenissen,” vervolgde Sandler. “Ze zijn beiden filmgeschiedkundigen en virtuozen die afgestuurd zijn aan Boston University en zich het meest op hun gemak voelen als ze naakt zijn en enkel een keppel dragen.”

“Beide zijn in staat om een zodanig grote joint te rollen dat zelfs Bob Marley zou zeggen: ‘Dat kan ik nooit allemaal oproken. Ik heb nog dingen te doen deze week.'”

“Bovendien schrijven en monteren ze beiden graag films die je zin geven om een bericht te sturen naar je therapeut met de woorden: ‘Ik heb nu onmiddellijk een afspraak nodig. Help mij! Help mij!'”

Verder valt samenwerken met de Safdie’s volgens Sandler te vergelijken met een triootje. “Je kunt niet laten blijken dat de ene je meer pleziert dan de andere,” zei hij.

“Ik kan hen niet genoeg bedanken,” besloot hij. “Ze hebben ervoor gezorgd dat de critici voor het eerst in dertig fucking jaar iets positiefs over mij hebben gezegd.”

Bron: IndieWire