Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

06.01.2017

Adam Driver maakt Kylo Ren menselijker in Star Wars Episode VIII

door Marlies Hamal

Larry King zat recent samen met acteur Adam Driver en vroeg hem in dat interview onder meer over de toekomst van zijn personage in de Star Wars-saga. Driver was in The Force Awakens te zien als slechterik Kylo Ren en zal ook terugkeren in Star Wars Episode VIII.

King kreeg via een fan de vraag welk nieuw aspect van Kylo Ren de fans in de volgende Star Wars-film te zien zullen krijgen en Driver probeerde daar zonder al te veel weg te geven op te antwoorden. “Ik denk — en dit klinkt misschien erg algemeen — menselijkheid”, vertelde de acteur. “De film is een blockbuster, dus dat is niet zo vanzelfsprekend. We werden gedwongen om erg algemeen te blijven. Er waren verschillende verhaallijnen gaande in de eerste film, die we in de tweede film meer kunnen uitdiepen, zodat het relaas duidelijker wordt.”

Driver benadrukte ook de onderliggende boodschap van politiek activisme, die al van bij de start van de franchise aanwezig was: “Heel wat elementen in George Lucas’ originele Star Wars-films waren een antwoord op de oorlog in Vietnam. En ik heb ook met JJ en Rian gepraat over het idee van terrorisme, van twee kampen die denken dat ze beide gelijk hebben en het recht hebben om zich te gedragen hoe ze willen om te bereiken wat volgens hen het juiste is.”

Bron: The Playlist