Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.01.2018

Actrices tweeten over grensoverschrijdend gedrag James Franco na Golden Globe-winst

door Vertigo

Hoewel genderongelijkheid centraal stond op de 75e Golden Globes, viel het op hoe stil de mannen op het gala daarover bleven. Zo vermeldde geen enkele mannelijke winnaar de #MeToo– en #TimesUp-bewegingen in zijn speech.

Op Twitter werd er druk gereageerd op dat stilzwijgen. Vooral één Golden Globe-winnaar het hard te verduren: James Franco. Hij droeg dan wel een button van #TimesUp, maar dat vonden actrices Ally Sheedy, Violet Paley en Sarah Tither-Kaplan hypocriet.

Die laatste herinnerde Franco eraan dat ze van hem slechts 100 dollar per dag kreeg om volledig naakt te gaan in twee van zijn projecten: “Weet je nog toen je zei dat dat geen uitbuiting was omdat het zo in het contract stond?”

https://twitter.com/sarahtk/status/950165990213496832

Paley herinnerde Franco er dan weer dat ook hij in de fout is gegaan: “Weet je nog toen je in de auto mijn hoofd naar je ontblootte penis toetrok? Of die keer dat je mijn 17 jaar oude vriendin mee naar je hotelkamer vroeg? Je was toen zelfs al eens betrapt met een 17-jarige.”

https://twitter.com/VioletPaley/status/950252181965410304

Sheedy bleef wat meer op de vlakte en verwijderde haar tweets ondertussen. Zij insinueerde dat Franco iets te maken had met haar vertrek uit de filmindustrie en vroeg zich af waarom hij op het gala werd toegelaten.

Ook New York Times-journaliste Margaret Lyons postte een cryptische tweet: “De volgende man die beschuldigd zal worden, stond vandaag op foto met een #TimesUp-button”.

https://twitter.com/margeincharge/status/950160618144911360

Ze kreeg daarin bijval van actrice Zoe Kaplan: “Er zit op zijn minst één man in de zaal die de #TimesUp-button draagt, maar allesbehalve een bondgenoot van de beweging is.”

Bron: The Playlist