Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.11.2020

Actrices teasen inspiratiebronnen en schaal nieuwe Wes Anderson

door Vertigo

Terwijl het wachten blijft op een nieuwe releasedatum van Wes Andersons The French Dispatch heeft actrice Lyna Khoudri onthuld door welke films de regisseur zich liet inspireren.

“In de lobby van het hotel waar we allemaal verbleven, stond een tafel vol met dvd’s,” zegt Khoudri. Zij speelt Juliette in de film, een studente, activiste en de vriendin van Timothée Chalamets personage Zeffirelli.

“Elke maaltijd was bijna een quiz,” vervolgt ze. “Wes vroeg of ik Jean Renoirs Partie de campagne al had gezien. Ik zei nee en heb de film onmiddellijk bekeken in mijn kamer.”

Khoudri voegt eraan toe dat Anderson de look van haar personage baseerde op de rol van Pascale Hogier in Jacques Rivettes Le pont du nord.

Verder zegt Khoudri dat haar rol in The French Dispatch veertig pagina’s van het script inneemt, maar dat ze pas begreep hoe ze in de film paste toen ze hem zag. Ook haar tegenspelers, waaronder Bill Murray, waren naar verluidt in de war.

Volgens Saoirse Ronan, die naar eigen zeggen een kleine rol heeft in The French Dispatch, wordt het een typische Wes Anderson: “Hij is prachtig, grappig en het script is zoals altijd fantastisch. Er zijn heel veel verschillende personages en het is zijn grootste film ooit.”

Bekijk een trailer van Partie de campagne en een fragment van Le pont du nord hieronder:

https://youtu.be/f1JKT-sqhi4

Bron: The Playlist