Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

19.08.2022

Actrice en recensent in de clinch over seksualisering in Halina Reijns Bodies Bodies Bodies

door Vertigo

New York Times-recensent Lena Wilson noemde in haar filmbespreking Halina Reijns Bodies Bodies Bodies een 95 minuten durende advertentie voor decolletés. Dat schoot bij actrice Amandla Stenberg in het verkeerde keelgat. Ze stuurde Wilson een gepikeerde boodschap via Instagram.

“Je bespreking was prima”, zegt Stenberg daarin. “Maar misschien kan je de volgende keer je ogen van mijn borsten houden? Dan is het makkelijker om de film te bekijken.” Voor Wilson, die lesbisch is, was dat voldoende om Stenberg homofoob te noemen en haar te blokkeren op Instagram.

Stenberg verhelderde inmiddels haar uitspraak in een videoboodschap op sociale media. “Ik ben lesbisch, Lena ook, en ik wilde gewoon iets grappigs delen. Blijkbaar maakt me dat homofoob. Maar de waarheid is dat ik al sinds mijn tienerjaren commentaar krijg op mijn borsten. Ik snap waarom Lena een punt wil maken over seksualisering als ik de hele film lang in een topje rondloop. Toch wilden ik en de kostuumontwerper in de eerste plaats dat ik kleren droeg die bij het personage pasten. Hoe dan ook: Lena, ik wilde je niet zwart maken. Iedereen heeft het recht om kritiek te geven. En ik hoop dat iedereen onze 95 minuten durende advertentie voor decolletés gaat zien in de cinema.”

Bron: IndieWire