Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

27.09.2022

Acteur met overgewicht stelt casting Brendan Fraser in The Whale in vraag

door Vertigo

Daniel Franzese, een acteur die onder meer meespeelde in Mean Girls, vindt dat Brendan Fraser alle lof verdient voor zijn rol in The Whale. Hij vraagt zich echter ook af waarin Darren Aronofsky niet gewoon een acteur met overgewicht inhuurde. Iemand zoals Franzese zelf.

“Ik vind Brendan Fraser fantastisch”, beweert Franzese. “Toen hij die staande ovatie kreeg in Venetië, was ik oprecht blij voor hem. Maar waarom moest hij zich in een dikkerdjespak hijsen voor die rol van een homoseksuele man met overgewicht? Ik, en andere homoseksuele acteurs met overgewicht, hadden die rol ook kunnen spelen.”

Franzese legt uit dat er sowieso al weinig rollen zijn voor mensen als hij. En al zeker geen rollen die op de Oscarradar staan. “Het zou een droom zijn om in een prestigieuze film mee te doen, eentje waarmee je prijzen kan winnen”, zegt hij. “Een film waarin een verhaal over mensen als ons verteld wordt. Dus als je keer op keer naar audities gaat en dan zie je dat Brendan die rol krijgt? Dan vloek je even.”

Bron: CinemaBlend