Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.09.2021

Acteur Frank Grillo uit ongenoegen over bioscoopversie nieuwe Joe Carnahan

door Vertigo

Acteur Frank Grillo (Captain America: The Winter Soldier) heeft op Instagram zijn ongenoegen geuit over de bioscoopversie van de actiethriller Copshop, waarin hij en Gerard Butler de hoofdrollen spelen.

Het verhaal gaat over een oplichter (Grillo) die op de vlucht is voor een huurmoordenaar (Butler) en zich laat arresteren door een jonge politieagente (Valerie Young) om zich in de gevangenis te kunnen verschuilen.

Copshop werd geregisseerd door Joe Carnahan (Narc, The Grey), met wie Grillo onlangs samenwerkte aan de actiefilm Boss Level. De regisseur maakt opvallend genoeg geen reclame voor de film en dat komt mogelijk omdat hij volgens Grillo grondig werd verknipt.

“Ik steun alle films die ik en mijn partner Joe Carnahan maken, maar ik ben niet echt tevreden met de manier waarop mijn acteerprestatie werd gemonteerd,” schreef Grillo in een ondertussen verwijderde post. “Ik ga niet in detail gaan, maar mijn oorspronkelijke vertolking was veel driedimensionaler, kleurrijker en doordachter.”

“Dat is echter niet te zien in de film, waardoor ik er een beetje van langs krijg in de pers,” vervolgde hij. “Dat maakt me razend, maar ik kan er niets aan doen,” vervolgt hij.

Grillo voegde eraan toe dat hij trots is op Copshop, maar niet wil opdraaien voor de ‘bullshit’ van iemand anders. “Dan kan ik even goed stoppen met acteren,” schreef hij.

“Ik hou van wat ik doe en wijd me met hart en ziel aan elke rol,” vervolgde hij. “Ik vind het dus enorm aanstootgevend als critici me aanvallen voor een personage dat werd gecastreerd door iemand die niet de regisseur was.”

Het is onduidelijk waarom Carnahans versie van Copshop het niet heeft gehaald, maar mogelijk zat Butler er voor iets tussen. Eerder bedankte Carnahan namelijk zijn cast en crew in een Instagram-filmpje, maar vernoemde hij Butler niet.

https://twitter.com/kristapley/status/1438641481665765377?s=20

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Joe Carnahan (@carnojoe)

Bron: The Playlist