Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

24.02.2015

Acht Vlaamse (co)producties naar Cleveland

door Jimmy Van der Velde

Halfweg, Waste Land, Labyrinthus en Violet zijn geselecteerd voor het Amerikaanse Cleveland Internationale Film Festival (18-29 maart). Daarnaast staat ook de kortfilm Wien for Life op het programma, net zoals de Vlaamse coproducties Alleluia, Ne me quitte pas en Above Us All.

Halfweg, de zesde speelfilm van Geoffrey Enthoven en geschreven door Pierre De Clercq, wordt tijdens het filmfestival vertoond binnen het luik After Hours. In de film verhuist Stef naar een prachtig huis, maar zijn rust wordt echter snel verstoord door Theo, die de rechtmatige eigenaar beweert te zijn. Maar die blijkt al twee jaar dood te zijn. Binnen hetzelfde programma zijn ook Pieter Van Hees’ Brusselse misdaadtopper Waste Land en Fabrice Du Welz’ occulte thriller Alleluia te zien.

Tijdens het After Hours-programma voor kortfilms wordt verder ook Wien for Life, een korte zwarte komedie van regisseursduo Alidor Dolfing, vertoond.

Labyrinthus, het speelfilmdebuut van Douglas Boswell, staat dan weer geprogrammeerd in de categorieën Family Films en Film is Art. In de film hoopt de 14-jarige Frikke zijn vrienden te bevrijden uit een computerspel.

Verder maakt Violet deel uit van het World Tour-programma. De eerste speelfilm van Bas Devos is een visueel portret van een rouwende tiener en werd geproduceerd door Tomas Leyers van Minds Meet.

Tot slot komen ook de met Vlaanderen gecoproduceerde films Above Us All, over een 11-jarig meisje dat haar moeder verliest, en Ne me quitte pas, een documentaire over twee mannen aan de rand van de maatschappij, aan bod in Cleveland.

Bron: VAF