Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.02.2022

Acht Oscars worden niet live uitgereikt tijdens tv-show

door Vertigo

David Rubin, het hoofd van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, heeft aangekondigd dat acht Oscars niet live zullen worden uitgereikt tijdens de ceremonie op 28 maart.

Het gaat om Beste Korte Documentaire, Beste Montage, Beste Make-up en Haar, Beste Originele Score, Beste Production Design, Beste Korte Animatiefilm, Beste Kortfilm en Beste Geluid.

Rubin legt uit dat de Oscaruitreiking één uur vroeger zal beginnen dan de liveuitzending om de winnaars in die acht categorieën bekend te maken. De ontvangstspeeches zullen in de liveuitzending worden verwerkt.

“We beseffen dat dit soort wijzigingen vragen oproepen over gelijkheid,” voegt Rubin er aan toe. We vragen jullie om te begrijpen dat het ons doel is een evenwicht te vinden waardoor de show voor zowel de genomineerden, de winnaars, de Academy-leden als de kijkers een aangename ervaring is.”

“In de toekomst zullen we deze wijziging beoordelen en blijven zoeken naar extra manieren om onze show entertainender en spannender te maken voor iedereen die erbij betrokken is, zowel in het Dolby Theatre als thuis. Elke Academy-tak en Oscarcategorie is cruciaal voor het succes van een film en van levensbelang voor onze sector.”

Bron: The Playlist