Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.03.2021

Academy Museum bereidt fysieke opening voor met online evenementen

door Vertigo

In de aanloop naar de opening op 30 september plant het Academy Museum of Motion Pictures een aantal online evenementen waarbij diversiteit centraal zal staan.

“Sommige evenementen zullen in het teken van legendarische Hollywoodfiguren of de werkwijze van filmmakers staan,” zegt hoofdprogrammator Jacqueline Stewart.

“Andere zullen problemen rond etniciteit, gender, seksualiteit en ongelijkheid doorheen de filmgeschiedenis aankaarten,” vervolgt ze. “Alle evenementen zullen de kracht van cinema en de verhalen van filmmakers gebruiken om de blik en de geest van het publiek te verruimen.”

De aftrap wordt gegeven op 22 april, drie dagen voor de Oscaruitreiking op 25 april, met Breaking the Oscar Ceiling, een reeks gesprekken met historische Oscarwinnaars.

Daartoe behoren Sophia Loren, die voor La ciociara als eerste acteur een Oscar voor een niet-Engelstalige rol won, en Whoopi Goldberg, die voor Ghost als een van de eerste Afro-Amerikaanse vrouwen een Oscar voor Beste Actrice in een Bijrol won.

Verder plant het Academy Musuem ook online gesprekken met regisseur Spike Lee en Joker-componiste Hildur Guðnadóttir over hun inspiratiebronnen en een workshop rond het werk van Studio Ghibli-regisseur Hayao Miyazaki.

Daarnaast vinden er online vertoningen van films plaats, gevolgd door een gesprek met de makers. Op het programma staan onder meer Pariah met regisseuse Dee Rees en Y tu mamá también met regisseur Alfonso Cuarón en cameraman Emmanuel Lubezki. De screenings zullen enkel in de VS toegankelijk zijn.

Meer info vind je hier.

Bron: THR