Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.10.2019

Academy-leden bespreken Joker en schatten Oscarkansen in

door Vertigo

The Hollywood Reporter heeft aan enkele leden van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences gevraagd wat ze van Joker vonden.

Net zoals bij de critici zijn de meningen verdeeld. “Ik weet niet of de film moet verboden moet worden of elke award moet krijgen!” zegt een producent.

Sommigen schatten de Oscarkansen van de film hoog in. “Het is nog vroeg, maar ik zou hem nomineren voor Beste Film,” zegt een Academy-lid. “Joaquin Phoenix moet sowieso genomineerd worden voor Beste Acteur.”

Joker gaat Beste Film winnen,” zegt een andere producent. “Ik ben superheldenfilms beu, maar deze vond ik geweldig omdat het op de eerste plaats een goeie film is en dan pas een genrefilm.”

Anderen vonden het dan weer een nare ervaring. “Ik vond de film zodanig onaangenaam dat ik er niet voor zou kunnen stemmen,” zegt een Academy-lid.

“Het is een interessante, experimentele genrefilm en een gevaarlijk spektakel dat ik persoonlijk walgelijk vond,” zegt een documentairemaker.

Tot slot denkt één scenarist verder dan de Oscars. “Vergeet de Academy,” zegt hij. “Hoeveel films van dat niveau kreeg het grote publiek de voorbije tien jaar voorgeschoteld?”

Bron: THR