Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.01.2016

Academy keurt belangrijke veranderingen goed

door Jimmy Van der Velde

The Academy of Motion Picture Arts & Sciences heeft na een spoedvergadering enkele belangrijke veranderingen meegedeeld als antwoord op het diversiteitsprobleem van de Oscars en de organisatie. het aantal vrouwen en minderheden binnen het ledenbestand moet flink omhoog tegen 2020.

Eerst en vooral mag elk nieuw lid van de Academy tien jaar lang stemmen voor de prestigieuze filmprijzen. Indien hij of zij dat doet, wordt het lidmaatschap van de persoon vernieuwd. Na dertig jaar krijgt een actieve stemmer levenslang stemrecht. Wie niet regelmatig een stemformulier invult, wordt gedegradeerd tot een emeritus-statuut.

Ten tweede wordt de raad van bestuur uitgebreid met drie nieuwe leden. Met deze maatregel wil de Academy meer diversiteit creëren binnen haar eigen rangen.

Tenslotte start de organisatie een campagne om wereldwijd op zoek te gaan naar nieuwe leden.

“The Academy gaat niet wachten op de filmindustrie om te veranderen. Deze nieuwe maatregelen zijn de start van het proces om de samenstelling van ons ledenbestand flink te veranderen”, klinkt het in een reactie van Cheryl Boone Isaacs, het hoofd van de organisatie.

De Oscars liggen deze maand flink onder vuur door de vele blanke nominaties en de afwezigheid van vrouwelijk en divers filmtalent.

Bron: Variety

@TheJimeister