Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

12.10.2020

Aaron Sorkin openhartig over actuele The Trial of the Chicago 7-thema’s

door Vertigo

Hoewel The Trial of the Chicago 7 zich afspeelt in de jaren zestig en een waargebeurd verhaal vertelt, gaat de film volgens scenarist en regisseur Aaron Sorkin niet over het verleden, maar over het heden.

“Het is geen geschiedenisles,” zegt hij. “De sets en de kostuums zijn historisch correct, maar verder heb ik iconografie uit de jaren zestig vermeden. Ook de soundtrack is volledig origineel en bestaat niet uit sixties-protestmuziek.”

Door de actuele thema’s stond Sorkin er ook op dat The Trial of the Chicago 7 nog voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 3 november verscheen.

“Desnoods hadden we een laken opgehangen op een parking en de film daarop geprojecteerd,” grapt Sorkin. “We hebben geluk gehad dat Netflix ons heeft gered. Ze hebben een geweldige releasestrategie bedacht en we zijn heel tevreden over onze samenwerking.”

“We wilden de film uitbrengen voor de verkiezingen omdat we nu over zijn thema’s aan het praten zijn,” vervolgt hij. “Na 4 november gaan we sowieso te uitgeput zijn om hem te bekijken.”

Bron: EW