Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

28.02.2021

Aankondiging nieuwe Superman-film leidt tot nieuwe Justice League-ruzie

door Vertigo

Acteur Ray Fisher heeft opnieuw uitgehaald naar DC Films-hoofd Walter Hamada en Warner nadat werd aangekondigd dat de Afro-Amerikaanse auteur Ta-Nehisi Coates een nieuwe Superman-film gaat schrijven.

Fisher denkt dat de film rond een zwarte Superman zal draaien, terwijl hij zelf zogezegd door Hamada en Warner als ongeloofwaardig werd afgeschilderd tijdens het onderzoek naar zijn beschuldigingen van wangedrag tegen Justice League-regisseur Joss Whedon.

Verder beweert Fisher dat Hamada en Warner het onderzoek hebben gesaboteerd. Volgens Warner klopt dat niet. “Zoals we eerder hebben gezegd, werd er een uitgebreid, grondig en extern onderzoek gevoerd,” zegt een woordvoerder.

“Ons kaderpersoneel, inclusief Walter Hamada, heeft zijn volledige medewerking verleend en er werd geen bewijs van sabotage gevonden. Het is tijd om te stoppen met het tegendeel te beweren en op productieve wijze de bladzijde om te slaan.”

Ook Katherine Forrest, een voormalige Amerikaanse federale rechter die meewerkte aan het onderzoek, heeft Hamada verdedigd. “Ik heb hem verschillende keren geïnterviewd, onder meer over zijn heel beperkte interacties met meneer Fisher,” zegt ze.

“Ik vond meneer Hamada geloofwaardig en openhartig en besloot dat hij niets had ondernomen om het onderzoek te hinderen of om er zich mee te bemoeien,” vervolgt ze. “Integendeel, hij gaf ons nuttige informatie die het onderzoek heeft bevorderd.”

Bron: The Playlist