Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.04.2018

Aan deze huiverklassieker moest Toni Collette denken tijdens het draaien van Hereditary

door Vertigo

Huiversensatie Hereditary wordt nu al overladen met superlatieven, maar laat het aan de cast over om daar nog een schepje bovenop te doen. Volgens Alex Wolff was het scenario van Aster zo eng dat hij luidop schreeuwde toen zijn moeder hem onderbrak tijdens het lezen.

In de film spelen Wolff en Milly Shapiro de zoon en dochter van Toni Collette en Gabriel Byrne. Het gezin krijgt een schok te verwerken als de moeder van Colletes personage sterft, maar daarna moet het ergste nog komen. Het mysterieuze verleden van de familie zorgt namelijk voor een reeks traumatiserende gebeurtenissen.

“Alles dat ze ooit wilde weten, komt aan het licht,” zei Collette over haar personage, “maar niet op een manier die ze had verwacht of die haar bevalt. Het akeligste aan de film is dat hij geen sprankeltje hoop bevat. Er is alleen naderend onheil.”

Voor Collette is Hereditary niet de eerste horrorsensatie waar ze deel van uitmaakt. Ze speelde namelijk ook al mee in M. Night Shyamalans The Sixth Sense dat eveneens een fenomeen werd.

“Op de set van The Sixth Sense hadden we allemaal het gevoel dat we met iets bijzonders bezig waren,” zei Collette. “Dat bleek achteraf ook zo te zijn. Tijdens de opnames van Hereditary had ik hetzelfde gevoel. De film handelt over heel ernstige zaken en werd met heel aandachtig  gemaakt. Ik denk dat hij een belangrijke bijdrage kan zijn aan cinema.”

Bron: EW