Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.04.2020

A24 veilt rekwisieten uit Midsommar, The Lighthouse en meer voor het goede doel

door Vertigo

Indiedistributeur A24 veilt voor het goede doel een aantal rekwisieten uit zijn films, waaronder de bloemenjurk uit Midsommar, het houten zeemeerminbeeldje uit The Lighthouse en het basketbaltruitje van Boston Celtics-speler Kevin Garnett uit Uncut Gems.

De opbrengst wordt verdeeld onder vier liefdadigheidsorganisaties in New York die het opnemen voor zorgverleners en de zwaarst getroffen delen van de stad.

“Ons bedrijf werd opgericht in New York City en ons hoofdkwartier bevindt zich er nog steeds,” zegt A24 in een statement. “We willen iets terugdoen voor de stad nu ze de coronacrisis moet trotseren en aan de heropbouw begint.”

De eerste veiling begint vandaag en heet ‘A24 Attic Auction’. Daarbij gaan items uit onder meer Hereditary, Eighth Grade, Mid90s en de tv-reeks Euphoria onder de hamer. De opbrengst gaat naar NYC Health + Hospitals.

Daarna is er vanaf 27 april drie maandagen lang een veiling: één rond Midsommar voor de FDNY Foundation, één rond Uncut Gems voor Queens Community House en één rond The Lighthouse voor Food Bank for NYC.

Meer info vind je hier.

Bron: IndieWire