Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.01.2020

A Hidden Life-componist openhartig over geschrapt Terrence Malick-project

door Vertigo

Componist James Newton Howard sloeg de handen in elkaar met regisseur Terrence Malick voor A Hidden Life en heeft onthuld dat de twee bijna eerder samenwerkten aan een bijzondere biopic.

Malick wilde tegelijkertijd het verhaal van de rock-‘n-roll-zanger Jerry Lee Lewis en de tv-predikant Jerry Falwell vertellen. “Het klinkt heel vreemd, maar het was een cool en ongewoon script,” zegt Howard.

“De titel was heel lang, iets in de zin van ‘Chief of Sinners‘,” vervolgt hij. “Terry en ik kwamen gedurende drie tot vier weken samen, maar toen begon hij aan The Tree of Life en heb ik niks meer van hem gehoord.”

“Ik denk dat ik iets geschreven heb dat hem echt niet beviel waardoor hij het hele project liet vallen. Later vroeg hij mij echter om de muziek voor A Hidden Life te verzorgen en ik stemde meteen in. Zoals veel mensen heb ik enorm veel bewondering voor hem.”

Ter inspiratie voor ‘Chief of Sinners‘ bekeken Howard en Malick een aantal preken van predikant T.D. Jakes. “Hij is een dramatische en charismatische man en Terry deed hem na om aan te tonen hoe hij wilde dat de film zou aanvoelen,” zegt Howard.

“De muziek die ik had geschreven paste er totaal niet bij,” besluit hij. “Nu ik ondergedompeld ben in zijn werk, begrijp ik waarom hij iets anders is gaan doen.”

Bron: The Playlist