Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.06.2016

Anton Yelchin komt om bij tragisch auto-ongeval

door Margot De Palmeneire

De jonge Star Trek-acteur Anton Yelchin (27) is zondagochtend om het leven gekomen bij een auto-ongeval.

Volgens de Amerikaanse showbizzsite TMZ werd Yelchin door zijn eigen auto aangereden op zijn oprit. Zijn vrienden, die hem gingen zoeken toen hij niet was opgedaagd op een afspraak, troffen hem aan tussen zijn auto en een bakstenen brievenbus.

Toen zijn lichaam gevonden werd, draaide de motor van de auto nog. Het is niet duidelijk waarom de acteur uitgestapt was.

Yelchin heeft in een dertigtal films meegespeeld, maar vergaarde bekendheid als Pavel Chekov in Star Trek. Hij was ook te zien in Alpha Dog en Green Room.

Als kind van twee bekende Russische schaatsers werd Yelchin in 1989 geboren in Sint-Petersburg. Op de leeftijd van zes maanden verhuisde hij naar de Verenigde Staten. Hij acteerde al vanaf zijn negende.

De acteur laat nog heel wat afgewerkte producties achter. Hij is vanaf 17 augustus 2016 te zien in Star Trek Beyond. Yelchin verleende ook zijn stem aan de hoofdrol in de Netflix-animatieserie Trollhunters van Guillermo del Toro. Daarnaast zal hij ook nog te zien zijn in de thriller Thoroughbred, de scifi-film Rememory, en twee indiedrama’s We Don’t Belong Here en Porto.

Collega’s en vrienden van de Amerikaanse acteur reageerden geschokt op zijn overlijden. In een verklaring aan IndieWire gaf Jodie Foster te kennen dat ze vereerd was met hem gewerkt te hebben. Foster regisseerde Yelchin in The Beaver. Ze noemt hem “een zeldzame en prachtige ziel met een onstuitbare levensvreugde”.

Ook op Twitter zijn heel wat geschokte reacties te lezen:

https://twitter.com/OfficialKat/status/744594940403974144

https://twitter.com/robinlordtaylor/status/744598076338348032

Bron: Variety

@margotdep