Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.11.2014

The Godfather Live volgend jaar in Brussel

door Jimmy Van der Velde

Op 30 oktober 2015 kan je in Paleis 12 te Brussel terecht voor ‘The Godfather Live’, een filmvertoning in HD met live begeleiding door een symfonisch orkest. Een uniek aanbod dat je als filmliefhebber niet kan weigeren!

The Godfather, het tijdloze meesterwerk van Francis Ford Coppola uit 1972, zal op groot scherm vertoond worden, terwijl de onsterfelijke filmmuziek van Nina Rota live door het Filharmonisch orkest van Vlaanderen onder leiding van de Amerikaanse dirigent Justin Freer gespeeld wordt.

Het evenement is een hulde aan één van de grootste filmklassiekers aller tijden. The Godfather vertelt het verhaal van de Corleone familie en hun rivaliteit met de andere New Yorkse misdaadfamilies. We zien hoe Don Vito Corleone (Marlon Brando) langzaam maar zeker zijn macht overdraagt aan zijn jongste zoon Michael (Al Pacino), die in de loop van de film transformeert van buitenstaander in een meedogenloze maffiabaas. The Godfather kreeg destijds drie belangrijke Oscars (Beste Film, Beste Acteur en Beste bewerkt scenario).

Nino Rota componeerde de herkenbare soundtrack met een aantal thema’s die onlosmakelijk verbonden zijn met de klassiek geworden filmscènes. Dirigent Justin Freer zal samen met het Filharmonisch orkest van Vlaanderen de muziek tot leven wekken. Freer begon zijn professionele carrière als dirigent op zestienjarige leeftijd en leerde de klappen van de zweep kennen onder mentorschap van de legendarische componist en dirigent Jerry Goldsmith.

Live zullen “Main Title – The Godfather Waltz” (openingsmuziek met trompet), “Apollonia”, “The Baptism” en “The Godfather Finale” de integraal geprojecteerde, ondertitelde en geremasterde film nog dramatischer ondersteunen.

Bron: greenhousetalent