Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

17.07.2014

Ron Howard plant Beatles-documentaire

door Jimmy Van der Velde

Ron Howard, die vorig jaar verantwoordelijk was voor het Formule 1-drama Rush, regisseert binnenkort een documentaire over de legendarische Britse band The Beatles. De film zal de tournee-ervaringen van Paul, John, Ringo en George belichten, beginnend bij de vroege optredens in de Cavern Club in Liverpool tot hun laatste publieke optreden in San Francisco in 1966. The Fab Four trad in totaal 166 keer op in vijftien landen en negentig steden. Howard zal ook proberen om de toenmalige populariteit van The Beatles te ontrafelen.

Het project krijgt de volledige steun van Yoko Ono, Paul McCarthy, Ringo Starr en Olivia Harrison. De regisseur benadrukte alvast het belang van The Beatles: “de impact die de band had op de populaire cultuur is niet te ontkennen”.

De Beatles-docu wordt de tweede muziekdocumentaire die Howard regisseert. Vorig jaar maakte hij met Made in America een docu over een muziekfestival dat werd georganiseerd door rapper Jay-Z. De cineast won in 2002 een Oscar voor de regie van het drama A Beautiful Mind.

Bron: The Wrap

@TheJimeister