Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

23.09.2024

Antwerpse De Cinema trapt academiejaar af met unieke lessenreeks filmgeschiedenis

door Vertigo

Het nieuwe academiejaar begint, en niet alleen in de klaslokalen! Ook De Cinema trapt het seizoen af met een inspirerende lessenreeks filmgeschiedenis onder leiding van Wouter Hessels. Voor filmliefhebbers en cinefielen is dit dé kans om de wereld van de zevende kunst op een diepgaande manier te ontdekken – én dat voor een democratische prijs met onze nieuwe FILM CLASS PASS.

Samen met filmhistoricus en docent Wouter Hessels nemen we je mee op een reis doorheen de filmgeschiedenis. Tijdens deze toegankelijke lessenreeks gaan we van de vroege pioniers van het witte doek naar de Gouden Periode van Hollywood, passeren we langs de Nouvelle Vague, Latijns-Amerikaanse cinema en de Tsjechoslowaakse New Wave om tot de hedendaagse Europese films te komen.

‘De filmkunst is geboren in 1895 en is, ondanks herhaaldelijke doodverklaringen, nog altijd springlevend,’ vertelt Wouter Hessels. ‘Tijdens de 16 geïllustreerde lezingen gaan we dieper in op de belangrijke stromingen, films en filmmakers die de geschiedenis en de actualiteit van de zevende kunst hebben bepaald. Elke lezing wordt aanschouwelijk gemaakt door een aansluitende film, vertoond in een echte filmzaal.’

Ontdek de volledige lessenreeks