Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

20.09.2022

Famke Janssen geen fan van pers sinds GoldenEye-doorbraak

door Vertigo

Famke Janssen heeft het niet altijd begrepen op journalisten. De manier waarop de pers haar behandelde naar haar doorbraakfilm GoldenEye zette daarvoor de toon, beweert de actrice.

“Na GoldenEye voelde het aan alsof ik voor de wolven gegooid werd”, zegt ze. “De aandacht stopte gewoonweg niet. Goede aandacht, slechte aandacht en alles daartussen. Ik had meteen door: elke acteur denkt dat ie de pers kan controleren, maar op het einde wint de pers hoe dan ook.”

Janssen heeft er vooral moeite mee dat de pers doet uitschijnen dat ze in films een variant op haar eigen karakter speelt. “Mijn vrienden en familie weten dat ik van nature een beetje gek ben, maar ook gevoelig”, verklaart Janssen. “De personages die ik speel, zijn helemaal anders. Maar de hele wereld denkt dat ik gewoon mezelf speel op het witte doek.”

Het zorgde ervoor dat de actrice het spelletje met de pers niet langer meespeelt. “Daardoor verdien ik wellicht minder dan andere mensen”, besluit ze. “Want ik ga niet uit met beroemde mensen. Ik zit niet op sociale media. Voor roem betaal je een prijs. En die wil ik niet betalen.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: