Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.06.2022

Titel Joker-sequel onthuld?

door Vertigo

Al meer dan twee jaar gonst het van de geruchten over een vervolg op de succesvolle stripverfilming Joker. Nu lijkt de Instagram-pagina van regisseur Todd Phillips te bevestigen dat die er komt. De werktitel? Joker: Folie à Deux.

De post toont niet alleen de vuurrode cover van het script (een versie van 18 mei 2022), maar ook een foto van Joaquin Phoenix die het aandachtig leest. De acteur won in 2020 een Oscar voor zijn vertolking. Hij liet al meermaals uitschijnen een tweede optreden als The Clown Prince of Crime wel te zien zitten.

Filmstudio Warner Bros. wil de komende jaren extra hard inzetten op eigenzinnige kaskrakers uit de DC Comics-stal (zoals recent nog The Batman). Een vervolg op Joker is daarbij een prioriteit. De film is een van de meest winstgevend stripverfilmingen aller tijden. Joker kostte tussen de 55 en 70 miljoen dollar en bracht wereldwijd bijna 1,1 miljard dollar in het laatje. De film versierde ook 11 Oscarnominaties, waaronder eentje voor beste film.

Recent raakte al bekend dat Warner Bros. Joker-regisseur en -schrijver Todd Phillips benaderd heeft om alle nieuwe DC-films te overzien, net zoals Kevin Feige dat doet bij concurrent Marvel.