Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

09.02.2022

Dwayne Johnson trekt steun voor omstreden podcaster Joe Rogan in na n-woord-controverse

door Vertigo

Dwayne Johnson heeft zijn steun voor podcaster Joe Rogan ingetrokken. Hij kwam onlangs in opspraak omdat hij foutieve informatie over het coronavirus verspreidde in zijn podcast The Joe Rogan Experience, waardoor artiesten als Neil Young uit protest hun muziek van het streamingplatform Spotify haalden.

Rogan verdedigde zijn uitspraken in een filmpje op Instagram, maar zei dat hij zijn best zou doen om zijn controversiële standpunten te contrasteren met die van anderen. In een reactie zei Johnson: “Goed gedaan en perfect uitgelegd.”

Nu ligt Rogan opnieuw onder vuur nadat de singer-songwriter India Arie een montage deelde van momenten waarop de podcaster het n-woord in de mond nam. Arie postte ook een filmpje waarin Rogan een zwarte buurt ‘Planet of the Apes‘ noemde.

Johnson werd door auteur Don Winslow attent gemaakt op Rogans opmerkingen en tweet: “Ik was me er niet van bewust dat hij het n-woord had gebruikt, maar nu begrijp ik het volledige verhaal. Ik heb bijgeleerd.”

Ondertussen heeft Rogan zijn verontschuldigingen aangeboden. Hij noemt de montage het ‘spijtigste en gênantste ding dat ik ooit heb gedaan’. “Ik heb het recht niet om het n-woord te gebruiken,” zegt hij in een filmpje op Instagram. “Ik ben geen racist, maar van zodra je dat moet zeggen, heb je een fout begaan.”

Lees meer over: