Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.06.2021

Chris Rock en Nicole Kidman openhartig over machtige vrouwen in Hollywood

door Vertigo

Chris Rock en Nicole Kidman hebben in een gesprek stilgestaan bij het seksisme waarmee vrouwen die machtsposities bekleden in Hollywood geconfronteerd worden.

Het onderwerp kwam ter sprake omdat Rock en Kidman over Lucille Ball praatten, de producente en hoofdrolspeelster van sitcoms als I Love Lucy uit de jaren vijftig. Kidman vertolkt Ball in Aaron Sorkins film Being the Ricardos, over het maken van I Love Lucy.

Kidman noemt Ball een pionier en Rock voegt eraan toe hoe moeilijk het voor haar moet geweest zijn om mensen erop te wijzen dat zij de baas was in plaats van een man.

Volgens Kidman hebben vrouwen in leidinggevende functies het nog steeds moeilijk in Hollywood, waarop Rock zegt: “Dat is zo. Ik heb al mensen ontslagen omdat ze niet naar een vrouw wilden luisteren.”

De acteur vertelt dat hij zelf geen probleem heeft met bazinnen omdat hij een gezonde relatie had met zijn moeder en als stand-upcomedian omringd is door machtige vrouwen.

“Iedereen zegt altijd dat stand-upcomedy een mannenwereldje is, maar stand-upcomedy wordt al jaren gerund door vrouwen,” zegt de acteur.

Bron: Variety

Lees meer over: