Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.04.2021

Tom Cruise redde Elisabeth Shues leven op Cocktail-set

door Vertigo

Nadat bekend raakte dat Tom Cruise op de set van Mission: Impossible 7 zou hebben voorkomen dat een cameraman van een trein viel, onthulde cameraman Bill Bennett dat de ster tijdens de opnames van de komedie Cocktail het leven van zijn tegenspeelster Elisabeth Shue redde.

“Tom en Elisabeth waren aan het paardrijden op het strand en we filmden hen vanuit een helikopter,” schrijft Bennett op Facebook. “Na een paar takes landde de helikopter zodat de acteurs de opnames konden bekijken en feedback krijgen van de regisseur.”

Bennett vertelt dat Shue achteraf recht op de achterste propeller van de helikopter afliep. Die draaide nog, waardoor hij onzichtbaar leek. “Als je ertegen loopt, ben je op slag dood,” schrijft Bennet.

“Tom is een vliegtuig- en helikopterpiloot en spotte onmiddellijk het gevaar,” vervolgt hij. “Hij maakte een katachtige sprong, greep Elisabeths benen en tackelde haar. Ze werd lijkbleek en hij loodste haar weg van de propeller.”

“Iedereen in de helikopter was van slag, maar er viel niets te zeggen,” voegt de cameraman eraan toe. “Tom had Elisabeths leven gered.”

Bron: IndieWire