Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

22.03.2021

Mike Tyson-biopic met Jamie Foxx wordt miniserie van Antoine Fuqua en Martin Scorsese

door Vertigo

In juni 2020 zei Jamie Foxx dat er volop aan zijn geplande biopic over bokser Mike Tyson werd gewerkt en nu heeft het project een andere wending genomen.

Het wordt namelijk geen film maar een miniserie getiteld Tyson. Antoine Fuqua (Southpaw) zal alle afleveringen inblikken en samen met Foxx, Martin Scorsese (Raging Bull) en Tyson zelf als executive producer optreden.

Verder werd er ook een nieuwe scenarist aangesteld, nieuwkomer Colin Preston. Hij vervangt Terence Winter (Boardwalk Empire), die oorspronkelijk het script van de filmversie voor zijn rekening zou nemen.

Naast Tyson is er nog een miniserie over de bokser in de maak, Iron Mike van I, Tonya-regisseur Craig Gillespie en -producente Margot Robbie voor de streamingdienst Hulu.

Toen het project in februari 2021 werd aangekondigd, reageerde Tyson woedend omdat de makers zijn toestemming niet zouden gevraagd hebben.

Tyson beweerde dat Hulu zijn levensverhaal probeerde uit te buiten en veroordeelde de streamingdienst omdat ze het project op de koop toe tijdens Black History Month voorstelden.

Bron: Deadline