Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.01.2021

Danny Boyle regisseert miniserie over Sex Pistols

door Vertigo

Danny Boyle (Trainspotting, Yesterday) gaat een miniserie over de Britse punkband Sex Pistols regisseren. De reeks zal Pistol heten en op de Amerikaanse zender FX te zien zijn.

Pistol zal gebaseerd zijn op de memoires Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol van gitarist Steve Jones en vanuit zijn standpunt de ontstaansgeschiedenis van de band uit de doeken doen.

Toby Wallace (Babyteeth) zal gestalte geven aan Jones, Anson Boon (Crawl) aan Sex Pistols-zanger Johnny Rotten, Louis Partridge (Enola Holmes) aan bassist Sid Vicious en nieuwkomer Jacob Slater aan drummer Paul Cook.

De cast bestaat verder uit Fabien Frankel (Last Christmas) als de originele Sex Pistols-bassist Glen Matlock, Dylan Llewelyn (Derry Girls) als de originele gitarist Wally Nightingale, Sydney Chandler (Don’t Worry Darling) als The Pretenders-zangeres en -gitariste Chrissie Hynde, Emma Appleton (The Witcher) als Vicious’ vriendin Nancy Spungen en Maisie Williams (The New Mutants) als hey punkicoon Pamela Rooke aka Jordan.

Volgens Boyle is de opkomst van de Sex Pistols in de tweede helft van de jaren zeventig het moment waarop de Britse maatschappij en cultuur voorgoed veranderden.

“Gewone jonge mensen beklommen het podium en uitten hun woede,” zegt Boyle. “Iedereen moest kijken en luisteren. Ofwel was je bang van hen, ofwel volgde je hen.”

“Centraal stond Steve Jones, een jonge charmante analfabete kleptomaan en een held van zijn tijd, die in zijn eigen woorden de op 93 na beste gitarist aller tijden werd,” vervolgt hij. “Pistol is zijn verhaal.”

Bron: The Playlist