Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.01.2021

Nieuwe plotdetails Disney-animatiefilm Raya and the Last Dragon onthuld

door Vertigo

Disneys nieuwe animatiefilm Raya and the Last Dragon gaat over een krijger genaamd Raya (stem van Star Wars-actrice Kelly Marie Tran) die op zoek moet gaan naar de laatste draak om het fictieve koninkrijk Kumandra te redden van de monsterlijke Druun.

“Raya reist doorheen de vijf regio’s van Kumandra: Heart, Talon, Fang, Spine en Tail,” zegt coregisseur Don Hall en voegt eraan toe dat Raya niet alleen zal zijn.

Ze wordt namelijk vergezeld door Tong, een grote en stoere krijger uit Spine, en Boun, een Han Solo-achtig personage. “Boun zorgt voor het transport, een boot genaamd de Shrimporium die ook dienst doet als restaurant,” zegt Hall.

Verder krijgt Raya ook het gezelschap van de ondeugende Noi. “Ze is een baby/oplichter die samenwerkt met fantasywezens genaamd Ongis,” zegt Hall.

De laatste draak waar Raya en co. naar op zoek gaan heet Sisu en wordt vertolkt door Awkwafina (Crazy Rich Asians, The Farewell). Volgens Raya and the Last Dragon-coscenarist Qui Nguyen zet de actrice een meesterlijke prestatie neer.

“Sisu is een interessant personage,” zegt Nguyen. “Ze moet enerzijds grappig zijn en anderzijds wijs en goedaardig. Dat is een moeilijk evenwicht, maar Awkwafina heeft het er geweldig van afgebracht.”

Volgens coregisseur Carlos López Estrada wordt er vanuit de Zuidoost-Aziatische gemeenschap positief gereageerd op de authenticiteit van de film.

“We hebben positieve commentaar gekregen op de verschillende huidskleuren en andere specifieke culturele elementen waar heel diep over werd nagedacht,” zegt López Estrada. “Het is goed om te weten dat ze een belangrijke impact maken.”

Bekijk stills van Tong, Boun, Noi, de Ongis en een nieuwe still van Raya in Talon hieronder:

Bron: EW