Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

08.12.2020

Monster Hunter-regisseur en -acteurs excuseren zich voor racistische grap

door Vertigo

De gameverfilming Monster Hunter ligt onder vuur te liggen in China omwille van een scène waarin een Chinees personage zijn knieën beschrijft als ‘Chi-knees‘. Dat riep herinneringen op aan het racistische rijmpje ‘Chinese, Japanese, dirty knees, look at these‘.

Monster Hunter werd uit de zalen gehaald en nu heeft regisseur Paul W.S. Anderson zijn excuses aangeboden. Hij is naar eigen zeggen overstuur en beschaamd dat sommige Chinese bioscoopgangers aanstoot namen aan het zinnetje en heeft het ondertussen geknipt.

“Het was nooit onze bedoeling om iemand te discrimineren of onrespectvol te behandelen,” zegt Anderson. “Integendeel, onze film gaat over eenheid.”

Ook de acteur en rapper Jin Au Yeung aka MC Jin, wiens personage het zinnetje uitspreekt, is aangedaan door de situatie en heeft zich verontschuldigd met een filmpje van drie minuten op Instagram.

“De voorbije twintig jaar heb ik mijn platform gebruikt om het op te nemen voor mijn gemeenschap,” zegt Jin. “Ik ben en zal altijd trots zijn op mijn erfgoed.”

In een reactie op Jins filmpje schrijft Monster Hunter-actrice Milla Jovovich dat het niet zijn schuld was. “Het is onze fout dat we niet zorgvuldig zijn geweest en de link met het rijmpje niet hebben gelegd,” schrijft ze.

Jovovich zegt ook dat het zinnetje bedoeld was om de Chinese cultuur te eren en dat noch zij, noch haar collega’s ooit van het ‘dirty knees‘-rijmpje hadden gehoord.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par MC Jin (@iammcjin)

Bron: Deadline