Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.11.2020

Kortfilmfestival Leuven onthult programma van online 2020-editie

door Vertigo

Op zaterdag 5 december gaat de 26e editie van Kortfilmfestival Leuven van start. Na 25 edities moest Kortfilmfestival Leuven zich dit jaar noodgedwongen heruitvinden tot een online filmfestival.

Het goede nieuws is dat het festival wel degelijk doorgaat: met bijzondere kortfilms, interviews met makers en natuurlijk verschillende competities waarbij zowel jury’s, publiek en dit jaar zelfs de regisseurs prijzen uitdelen. Alleen bevindt het publiek zich deze keer niet in de pluche zetels van de filmzaal, maar in zijn eigen cocon.

Met deze editie: de kortfilms van je favoriete regisseurs bij Big Names, Short Films, het ontspannende kortfilmprogramma ASMRelax, een focus op films uit Hongarije, actrice Hélène Devos als speciale gast en nog zo veel meer.

Zo staan de Belgische kortfilms Sun Dog, die onlangs werd genomineerd voor een European Film Award, en Une soeur, die meedong naar de Oscar voor Beste Kortfilm, op het programma.

Verder worden er kortfilms vertoond van Christopher Nolan, Denis Villeneuve, Bong Joon Ho, Céline Sciamma, Cary Fukunaga, Robert Eggers, Yorgos Lanthimos, Peter Strickland en Jonathan Glazer.

Bekijk het volledige programma hier.

Lees meer over: