Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.08.2020

Edgar Wright onthult welke sterren naast Scott Pilgrim vs. the World-rol grepen

door Vertigo

Scott Pilgrim vs. the World verscheen tien jaar geleden in de Amerikaanse zalen en Edgar Wright heeft onthuld welke bekende namen bijna in de film werden gecast.

Zo deed Robert Pattinson auditie voor de rol van Lucas Lee, één van de zeven exen van Scott Pilgrims geliefde Ramona Flowers. Lee werd uiteindelijk vertolkt door Chris Evans.

Sebastian Stan was dan weer in de running om Stephen Stills te spelen, de zanger van Scott Pilgrims band Sex Bob-Omb, maar moest de duimen leggen voor Mark Webber.

Voor Kim, de drummer van Sex Bob-Omb, kwamen Rooney Mara (Carol), Zoe Kazan (The Big Sick) en The Hunt– en GLOW-actrice Betty Gilpin in aanmerking. Wright koos echter voor Allison Pill.

“Toen ik Betty Gilpin zag in GLOW, vroeg ik me af waarom ze me bekend voorkwam,” zegt Wright. “Ik herinnerde me dat ze auditie had gedaan voor Scott Pilgrim vs. the World en zag dat ik in mijn nota’s had geschreven hoe geweldig ze was.”

“Dat gaf mij een goed gevoel,” voegt hij eraan toe. “Hoewel sommige mensen naast een bepaalde rol grepen, scheelde het echt niet veel.”

Bron: /Film