Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.05.2020

Dreigt duizelingwekkend verlies voor streamingdienst Quibi?

door Vertigo

De streamingdienst Quibi werd ontworpen om onderweg of tussendoor een korte aflevering van een tv-serie te bekijken, maar werd gelanceerd tijdens de coronacrisis.

Voor de pandemie was het bedrijf voorbereid op een verlies van 550 miljoen dollar in het eerste jaar omdat er meer zou geïnvesteerd worden in series en marketing dan dat er geld zou binnenkomen.

Nu Quibi niet kan gebruikt worden waarvoor het bedoeld is, staan de zaken er misschien nog slechter voor. Na één maand werd de app in elk geval nog maar 3,1 miljoen keer gedownload. Ter vergelijking werd de Disney+-app na één dag al 3,2 miljoen keer gedownload.

CEO Jeffrey Katzenberg blijft echter geloven dat Quibi in 2020 ruim 400 miljoen dollar zal verdienen, waarvan 250 miljoen dollar uit abonnementen.

De streamingdienst werd echter gelanceerd met een gratis proefperiode van negentig dagen. Hoeveel mensen er na afloop ook effectief voor Quibi gaan betalen, is nog maar de vraag.

Katzenberg blijft hopen dat de streamingdienst na de coronacrisis zijn doelpubliek zal vinden. Ondertussen heeft hij 750 miljoen dollar bijeengesprokkeld van investeerders om nog even te kunnen overleven.

Bron: /Film

Lees meer over: