Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

29.02.2020

Uitgewerkt voorstel voor R-rated Punisher-film in het MCU onthuld

door Vertigo

Hoewel het MCU kindvriendelijk is, deed scenarist Adam G. Simon ooit een voorstel gedaan voor een R-rated film rond de Punisher. Het ging om een vervolg op The Punisher uit 2004 en de kortfilm Dirty Laundry uit 2012, beide met Thomas Jane in de hoofdrol.

Nu Jon Bernthal het personage heeft vertolkt in een serie op Netflix wil Simon, de schrijver van Joe Carnahans The Raid-remake die onlangs in een origineel project werd omgetoverd, daar echter een vervolg aan breien en de rest van het MCU erbij betrekken.

Volgens Simon zou het een kruising worden tussen Falling Down en Full Metal Jacket. “Frank Castle zou beseffen dat superhelden- en slechteriken een dreiging vormen voor de mensheid,” zegt hij. “Hij redeneert dat Nick Fury verantwoordelijk is voor ontelbare burgerslachtoffers omdat hij een team heeft samengesteld van massavernietigingswapens.”

“Frank wordt er echter ingeluisd en slaat samen met Fury op de vlucht,” vervolgt hij. “Vanaf dat moment is het een soort mengeling van 3:10 to Yuma, Léon en Captain America: The Winter Soldier.”

Simon heeft zelfs al een volledige cast in gedachten: Jon Bernthal als de Punisher, Joel Edgerton als de slechterik Bullseye, Kristin Scott Thomas of Edie Falco als één van de Punishers vijanden Ma Gnucci, Jeffrey Wright of Russell Crowe als zijn handlanger Micro, Samuel L. Jackons als Nick Fury en de Avengers Falcon, Black Widow en de Winter Soldier.

Wat de regisseur betreft, denkt Simon aan Joe Lynch. De twee werkten samen aan de Point Blank-remake met Falcon-acteur Anthony Mackie. Voor de soundtrack wil Simon dan weer Eminem. “Als de fans dat idee niet goed vinden, heb ik er nog zeven,” zegt hij.

Bron: /Film