Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.02.2020

David Cronenberg onthult toekomstplannen

door Vertigo

In oktober vorig jaar kondigde David Cronenberg aan dat hij aan een Netflix-reeks gebaseerd op zijn debuutroman Consumed werkte. Dat project lijkt echter voorlopig on hold te zijn gezet.

Ondertussen paste de streamingdienst voor een miniserie waarvan de Canadese regisseur twee scrips liet inkijken. Terwijl hij ermee naar andere studio’s trekt, is hij ook bezig met een ‘heel persoonlijk’ script voor een film waar verder nog geen plannen voor zijn.

“Wat er ook eerst groen licht krijgt, doe ik,” zegt hij. “Het maakt niet uit of je in Canada woont of niet, het is altijd moeilijk om een onafhankelijke film gemaakt te krijgen. Hoe ongewoner een film is, hoe meer tegenwerking je krijgt.”

“Het is een lang en moeilijk proces zelfs in het streamingtijdperk,” vervolgt hij. “Je strikt potentiële investeerders, ze verliezen hun interesse en je begint opnieuw. Je praat met Canal+ of een tv-zender en je wacht af en je hoopt.”

Vorig jaar zei Cronenberg tijdens het filmfestival van Venetië dat hij het niet erg zou vinden om nooit meer een film te maken. “De mensen waren overstuur, maar ik blijf erbij.”

“Als één van deze projecten groen licht krijgt, zal ik er zoals gewoonlijk als een bezetene voor gaan,” zegt hij. “De wanhoop die ik had om iets te creëren toen ik nog een beginneling was, voel ik echter niet meer.”

“Ik wilde al mijn ideeën in beeld brengen en dat heb ik ook gedaan,” vervolgt hij. “Ik weet niet of dat een buddistische of zen manier is van denken, maar het is hoe dan ook aangenaam.”

Tot slot vindt Cronenberg dat Hollywood en superheldenfilms in het bijzonder niet erotisch genoeg zijn. “Wat mij betreft, zijn films gelijk aan seks,” zegt hij. “Films zijn gemaakt voor seks, daar bestaat geen twijfel over.”

Bron: The Playlist

Lees meer over: