Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

23.01.2020

The Karate Kid wordt Broadway-musical

door Vertigo

Na drie sequels, een remake en twee tv-series wordt The Karate Kid omgetoverd tot een Broadway-musical naar een script van de originele scenarist Robert Mark Kamen met muziek van Drew Gasparini. Hij werkt ook aan musicalbewerking van Ron Howards komedie Night Shift.

“Ik had nooit durven dromen dat zo’n bescheiden film zoveel generaties zou bereiken en dat mijn liefdesbrief aan karate en de man die er mij in onderwezen heeft een Broadway-musical zou worden,” zegt Kamen. “Ik hoop dat hij evenveel vreugde brengt aan talloze kinderen en hun ouders als het origineel de afgelopen 35 jaar.”

“Veel mensen houden van Broadway-musicals als een vorm van escapisme, maar ik hou ervan omdat ze ons inzicht verschaffen in hoe we ons leven zouden moeten leiden,” zegt Amon Miyamoto die de musical zal regisseren.

The Karate Kid vertelt een verhaal waar we in deze tijden van verdeeldheid en globalisering nood aan hebben,” vervolgt hij. “Karate dient namelijk niet om aan te vallen, pijn te veroorzaken of te winnen, maar om de tegenstanders het op een elegante manier te laten uitvechten zodat ze allebei hun waardigheid behouden.”

Bron: EW

Lees meer over: